Klant valt werknemer van Colruyt in Sint-Truiden aan, personeel legt morgen even het werk neer

Maandagavond werd een werknemer van supermarkt Colruyt aangevallen door een misnoegde klant. Het personeel is het zat en legt morgen 2 minuten het werk neer.

"De klant vond dat hij te lang moest wachten toen zijn kar ontsmet werd en duwde die tegen de benen van de medewerkster", vertelt vakbondssecretaris Frank Convents van ACV. "Een collega, die na zijn shift zijn eigen boodschappen liet afrekenen, zag het voorval en stuurde de klant weg." Maar toen die werknemer op de parking zijn boodschappen aan het inladen was, kwam het tot een schermutseling. "Eerst ging het om een woordenwisseling, maar daar bleef het niet bij.  De klant gooide ook een steen naar de wagen en gaf de man een vuistslag in het gezicht. Hij heeft een hersenschudding opgelopen."

We hebben het er echt mee gehad
Frank Convents, vakbondssecretaris ACV

‘‘Het gebeurt bijna dagelijks dat we een klant moeten aanspreken op het opvolgen van de coronamaatregelen, waarna er vaak agressieve reacties volgen", gaat vakbondssecretaris Frank Convents verder. "We hebben het er echt mee gehad. Het personeel in Sint-Truiden zal morgen 2 minuten het werk neerleggen."  

Meest gelezen