Ondernemer schenkt Kevin in Lommel een nieuwe gocart nadat hij vorige week werd aangevallen

Kevin, de jongen uit Lommel die vorige week werd aangevallen toen hij zwerfvuil aan het opruimen was in een park, heeft een nieuwe gocart gekregen van een plaatselijke ondernemer. Het verhaal van Kevin - die een mentale beperking heeft - heeft veel mensen beroerd en tot een golf van solidariteit geleid.

Terwijl Kevin het zwerfvuil aan het opruimen was, werd hij aangevallen door enkele jongeren. Zijn gocart werd beschadigd, ze probeerden hem belachelijk te maken en hij kreeg uiteindelijk klappen. Zijn gocart was nog goed bruikbaar, maar sinds de gebeurtenissen is hij er niet meer gaan opzitten. Hij bekeek ze zelfs niet meer omdat ze voor hem verbonden blijft aan die traumatische gebeurtenissen.

BEKIJK - “Ik heb hier niet om gevraagd”: VRT NWS ging op 15 april 2021 langs in Lommel en sprak met Kevin, zijn moeder en de burgemeester (lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

Nieuwe start met nieuwe gocart

 Het hele verhaal beroerde ook Patric Derdaele, baas van het gelijknamige industriebouwbedrijf in Lommel. Hij kocht een gloednieuwe gocart voor Kevin en heeft hem die gisteren gebracht."Mijn vrees was dat Kevin zichzelf thuis zou opsluiten en die nieuwe gocart is misschien de gelegenheid voor hem om een nieuwe start te nemen." De jongen was er alvast mee in de wolken. Volgens zijn mama Paula moet hij nu eerst langzaam herstellen en zal hij over een tweetal maanden weer op pad kunnen. "Hij slaapt nu al iets beter, en wordt tenminste toch al niet meer om de haverklap wenend wakker."

#zwerfvuilruimenvoorkevin

Ondertussen zijn er 300 kaartjes met steunbetuigingen toegekomen en kreeg de stad Lommel een pak mails van mensen die Kevin een steuntje willen geven. Op 2 mei gaan motorrijders een steunrit organiseren en Gerrit Jalet heeft een oproep gedaan tot zoveel mogelijk mensen in Vlaanderen om zwerfvuil te gaan opruimen om het werk van Kevin voort te zetten en de natuur te onderhouden. Hij vraagt op de sociale media foto's te posten onder #zwerfvuilruimenvoorkevin.

Meest gelezen