Parket onderzoekt groepsverkrachting in Mechels jongerencentrum, vier verdachten zijn opgepakt

In het jongerencentrum J@m in de Mahatma Gandhiwijk in Mechelen zou een meisje van 17 verkracht zijn. De feiten speelden zich een maand geleden af, op 21 maart. Vier verdachten werden opgepakt, onder wie één minderjarige. Een van de verdachten was er tijdelijk aan de slag als poetshulp en had een sleutel van het gebouw. Het onderzoek van het parket loopt.

De feiten speelden zich een maand geleden af, op 21 maart in de Mahatma Gandhiwijk in Mechelen. Een meisje van 17 zou er in het jongerencentrum J@m slachtoffer geworden zijn van een groepsverkrachting. 

Vier verdachten, waaronder één minderjarige, werden opgepakt. De drie meerderjarigen zijn aangehouden, de minderjarige werd voor de jeugdrechter gebracht en kreeg voorwaarden opgelegd. Meer informatie wil het parket voorlopig niet kwijt.

Een van de verdachten werkte als tijdelijke poetshulp in het jongerencentrum en had een sleutel van het gebouw

Mechels schepen voor Jeugd Abdrahman Labsir (Open Vld)

Abdrahman Labsir, Mechels schepen van Jeugd (Open VLD): "Eén van de verdachten werkte tijdelijk als poetshulp in het centrum en was dus in het bezit van een sleutel. Zo kon hij na de openingsuren binnen. Wat er zich dan precies heeft afgespeeld moet verder onderzoek uitklaren." 

"Het centrum heeft geen materiële (er waren geen sporen van inbraak) maar wel imagoschade geleden. J@m werkt met en voor maatschappelijk kwetsbare jongeren. Het moet een veilige haven zijn. Dat zulke feiten net hier zijn gebeurd, is heel erg. Dat is alles waar wij niet voor staan. De stad en J@m gaan zich dan ook burgerlijke partij stellen. Onze gedachten gaan uit naar het slachtoffer", aldus nog schepen Labsir, die zelf jarenlang als jeugdwerker bij J@m aan de slag was. 

De samenwerking met de poetshulp werd onmiddellijk stopgezet. 

Meest gelezen