Provinciale domeinen willen ook buiten vakantieperiodes en na coronacrisis met reservatiesysteem blijven werken

De provinciale domeinen in Oost-Vlaanderen willen ook buiten de vakantieperiodes en na de coronacrisis met een reservatiesysteem blijven werken. Daarmee kan je vooraf bijvoorbeeld een boot of fiets reserveren. "Dat is coronaveiliger omdat we de bezoekers beter kunnen spreiden. En de bezoekers zijn ook zeker dat er nog plaats is", zegt An Vervliet van het provinciebestuur. 

Volgens de provincie vinden bezoekers stilaan hun weg naar het reservatiesysteem van de provinciale domeinen. Tijdens de voorbije paasvakantie is het systeem goed gebruikt.  En daarom wil de provincie het ook na de coronacrisis behouden. “De paasvakantie heeft ons veel geleerd”, zegt An Vervliet (N-VA) van het provinciebestuur. “Bezoekers moesten online bijvoorbeeld een fiets of boot reserveren. En dat zorgde voor een betere spreiding van de bezoekers. We kunnen zo de bezoekers veel beter in goeie banen leiden, en dat is coronaveiliger.” 

We willen het reservatiesysteem ook in het weekend, op feestdagen en op woensdag-namiddag gebruiken.

An Vervliet, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

Ook buiten vakantieperiodes

“We merken wel dat veel mensen hun bezoek aan de provinciale domeinen nog niet op voorhand plannen. Tijdens de voorbije paasvakantie heeft 20 procent van de bezoekers vooraf een boot of fiets gereserveerd. Dus we gaan nog wat extra reclame maken voor ons reservatiesysteem, zodat de bezoekers het gewoon worden. Het is niet alleen coronaveilig, maar dan zijn ze ook zeker dat er nog plaats is", benadrukt Vervliet. 

"We beseffen dat niet iedereen even vlot met internet kan werken, dus in de toekomst zullen we waarschijnlijk met een gemengd reservatiesysteem werken. Maar het is zeker onze bedoeling om dat systeem niet alleen in vakantieperiodes te gebruiken, maar ook in het weekend, op feestdagen en op woensdagnamiddag", besluit Vervliet.

kasto80

Meest gelezen