Roeselare leidt extra kelners op voor heropening terrassen

Omdat er binnenkort misschien te weinig kelners zullen zijn, komt er in Roeselare een snelcursus. Het stadsbestuur en Syntra West leiden kelners op in 3 sessies van 3 uren. Het is een gratis cursus.

Als de corona- en vaccinatiecijfers het toelaten, gaan de terrassen van cafés en restaurants op 8 mei weer open. Het zal dan druk worden en het ziet ernaar uit dat er te weinig kelners zullen zijn. Ignace Lefever van Horeca Midden West-Vlaanderen: "Er is een nijpend tekort aan goede kelners. Iedereen moet op zoek naar nieuwe mensen want veel van ons beste personeel doet intussen ander werk. Hier in Roeselare zullen we een beroep kunnen doen op een poule van 10 tot 15 obers."

Diploma

De opleiding is praktijkgericht: 3 sessies van 3 uur, in de VIP-Lounge van de volleybalzaal op Schiervelde in Roeselare. De cursisten krijgen een diploma zodat ze beschikbaar zijn voor de Roeselaarse horeca in de komende maanden. Cursisten moeten wel ouder dan 16 zijn.

Nu al is er in Roeselare 1.300 vierkante meter extra terrassen vergund. In totaal komt er 3.800 vierkante meter terras. Het stadsbestuur laat ook dit jaar de terrasbelasting vallen, als steuntje in de rug voor de getroffen horeca.

Meest gelezen