Sint-Pieters-Leeuw koopt parasols voor horeca: "Deze grote investering kunnen ze maandelijks aflossen"

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw heeft een originele steunmaatregel bedacht voor de horeca die tijdens corona veel inkomenverlies geleden heeft, het zal parasols voor cafés en restaurants aankopen. Die zullen van pas komen vanaf 8 mei, wanneer in een eerste fase alleen de terrassen open zullen zijn. 

"Bij de eerste lockdown werd er meer gebruik gemaakt van terrassen, en soms regende het het wel eens, was er te veel zon, of was het gewoon te koud", zegt schepen van Lokale Economie Olivier Huygens . "En in plaats van parasols aan brouwerijen te vragen, hebben we beslist om die zelf aan te kopen zodat de horeca die investering niet zelf moet doen, maar die maandelijks kan terugbetalen."

"In onze parasols gaan we ook de optie voorzien om ledvoorlichting en verwarming te voorzien", gaat Huygens verder. "Zo kunnen die parasols het hele jaar gewoon blijven staan, ook in de winter." 

Meest gelezen