Nick Roelstraete

Telewerken in appartement in Spanje met zicht op zee: "Er zijn slechtere plaatsen om te werken"

Nick Roelstraete uit Waregem is één van de Belgen die een vakantieverblijf aan de Spaanse costa's als thuiskantoor gebruikt. "Ik kan er perfect mijn werk doen. Meer zelfs, ik werk daar harder dan in België."

Met zicht op zee en snel internet doet Nick Roelstraete aan  telewerken in zijn appartement in Zuid-Spanje. "We hebben het appartement eind vorig jaar als vakantieverblijf gekocht. Door corona heb ik leren thuiswerken en dat lukt ook perfect op het appartement daar."

Nick heeft vanuit zijn appartement zicht op de Middellandse Zee en de rots van Gibraltar. "Bij helder weer zien we zelfs de Marokkaanse kust. We hebben er meer dan 300 dagen zon per jaar. Er zijn slechtere plekken om te werken", lacht hij.

Vakantiestemming

Nick Roelstraete werkt als zelfstandig consultant en geeft communicatietraining aan teams. "Normaal gezien ga ik ter plaatse naar mijn klanten. Maar corona heeft me doen inzien dat het even goed kan van onder de Spaanse zon. Je bent natuurlijk in vakantiestemming en hebt een portie discipline nodig om te werken. Maar ik durf zeggen dat ik in Spanje harder werk omdat ik extra gemotiveerd ben."

In de toekomst zal Nick meer en meer in Spanje telewerken. "De voordelen zijn groot. Je klapt je laptop dicht en je bent klaar. Geen anderhalf uur file meer om naar huis te gaan. Je gaat op een terras iets drinken of je maakt een strandwandeling. En ja, wanneer ik geen opdracht heb, neem ik een siësta!"

Meest gelezen