Pexels-Jess Vide

Buitenverblijf in Spanje is populair volgens immokantoor in Aalst: "Mensen willen telewerken in de zon"

Sandra De Rop is zaakvoerster van Gimmo Vastgoed in Aalst en vertrekt vandaag naar Spanje om kopers panden te tonen. Nu het reisverbod sinds maandag voorbij is, kan er eindelijk naar het buitenland gereisd worden om de panden fysiek te tonen aan kopers. Als experte in de immosector merkt ze dat steeds meer Belgen een buitenverblijf willen in een zonnig land. "Mensen zijn het beu om binnen te blijven en willen in de zon gaan zitten", zegt De Rop.

"Het heeft voor veel mensen lang genoeg geduurd", merkt De Rop op. "Ze hebben een beetje kunnen sparen tijdens de lockdowns en willen nu investeren in vastgoed. Als we het doen, dan moeten we het nu doen redeneren ze." En dan willen ze het liefste van al naar de zon, zoals naar de Spaanse Costa. "In de zon zitten en een terrasje kunnen doen, en vooral genieten van het leven."

Mensen zijn het beu en willen genieten van het leven

Sandra De Rop van Gimmo Vastgoed

Beluister hier het gesprek met Sandra De Rop op Radio 2 Oost-Vlaanderen, of lees eronder verder.

Pexels-Jess Vide

Virtuele verkoop tot nu toe

De verkoop van panden in Spanje was tot nu toe vooral een virtueel gebeuren, want er mocht niet gereisd worden. "Een plaatsbezoek was niet mogelijk natuurlijk. We hebben op voorhand wel ons huiswerk gemaakt samen met de kopers met video's, filmpjes en foto's. Maar nu mag er weer gereisd worden en zijn we klaar om te gaan", vertelt De Rop aan Radio 2 Oost-Vlaanderen, terwijl ze op het punt staat om te vertrekken.

En mensen willen er niet alleen een tweede verblijf, maar willen er ook telewerken in hun eigen huis of appartement. "De mensen hebben heel de winter binnengezeten en ze hebben behoefte aan iets anders. Kopers zitten er echt op te wachten om naar het buitenland te gaan om iets te kopen en ook daar te werken."

Als je een zaakje wil doen, dan moet je naar oudere, bestaande panden kijken
Sandra De Rop van Gimmo Vastgoed

Zaakjes doen

Maar wat kost dat dan, zo'n huis in Spanje? "De prijzen zijn vrij stabiel gebleven tijdens deze coronaperiode, zeker van de nieuwbouw. Maar als je een zaakje wil doen, dan moet je naar oudere panden kijken. Voor 100.000 euro kan je zonder problemen een appartement kopen. Vorig jaar verkocht ik een klein Spaans villaatje voor 80.000 euro, wel zonder zwembad", zegt De Rop. "We hebben voor iedereen wel iets."

kasto80

Meest gelezen