Filine Verheire

Turnclub Varsenare-Oostkamp supportert voor Margaux en Noémie

Bij turnclub Varsenare-Oostkamp volgen ze het Europees kampioenschap toestelturnen met meer dan gewone belangstelling. De club stuurt 2 gymnastes naar Basel in Zwitserland: Margaux Daveloose en Noémi Louon. "Ze zijn er klaar voor, ook al is het door corona lang geleden dat ze konden deelnemen aan een grote wedstrijd."

Filine Verheire van turnclub Varsenare-Oostkamp steekt het niet onder stoelen of banken: "Onze club is supertrots op Margaux en Noémie. Ze behoren tot de top in België. Ze zijn nog altijd in de running voor de Olympische Spelen in Tokio later dit jaar trouwens."

De absolute topper van het Belgische turnen Nina Derwael gaat door een lichte blessure niet naar het EK in Basel. Margaux en Noémie zijn er wel klaar voor. Filine Verheire: "Ze hebben genoeg ervaring, ook al is het lang geleden dat ze deelnamen aan een grote wedstrijd. We kunnen niet ter plaatse supporteren. Maar we zullen thuis voor het scherm alles volgen want de wedstrijden zijn te volgen via een livestream."

lees voort onder foto

Filine Verheire

Dat turnclub Varsenare-Oostkamp 2 gymnastes op het EK heeft, is een succes, vindt Filine Verheire. "Met een 450-tal gymnasten zijn we een relatief kleine club. Maar we slagen erin om elk jaar jonge turners te laten doorstromen naar de topsportschool in Gent."

Meest gelezen