Radio 2

 Beste padelspelers van de wereld komen naar Knokke: "Het is uniek dat we dit als stad kunnen binnenhalen"

Eind augustus komt de World Padel Tour naar Knokke-Heist. De beste padelspelers van de wereld doen mee aan het tornooi. Het is de eerste keer dat de World Padel Tour naar een kleine stad komt. "Het tornooi wordt normaal gespeeld in een hoofdstad, zoals Parijs, Madrid of Brussel", vertelt Christophe Verhaeghe van Royal Zoute Tennis Club. 

Padel is nieuwe sport en bestaat uit een mix tussen tennis en squash. De sport wordt alsmaar populairder. Van 27 tot 29 augustus kunnen liefhebbers een padelmatch van wereldniveau in Knokke meevolgen. De wereldtop van de mannen en vrouwen komen er een showtornooi spelen. Vincent Laureyssens, voorzitter van de World Padel Tour Belgium, haalde het tornooi naar Knokke-Heist.

Het is de eerste keer dat de World Padel Tour in een kleine stad plaats vindt, met spelers van wereldniveau dan nog.  Christophe Verhaeghe, sportief directeur van Royal Zoute Tennis Club kijkt er al naar uit: "We weten nog niet specifiek wie er komt, maar we hebben keuze tussen 8 spelers van de top 10 bij de heren. En bij de dames nodigen we de 4 beste dames uit om bij ons te spelen. Het is echt uniek dat we dit als stad kunnen binnenhalen". 

"Hier ligt trouwens al een center court waar we zo’n 2000 toeschouwers kunnen plaatsen. Nu ligt daar nog een gewoon tennisveld, maar mits wat aanpassingswerken kan er relatief snel geschakeld worden. "

Tornooi met publiek

Als de situatie met de coronacrisis het toelaat, verwacht de organisatie 7500 toeschouwers, verspreid over de 3 dagen van het tornooi. Volgens directeur Verhaeghe moet een evenement met publiek dan al mogelijk zijn: "We hebben er vertrouwen in dat tegen eind augustus bijna iedereen gevaccineerd is. Maar voorlopig blijven de plannen wel onder vooorbehoud. Het zou een opsteker zijn voor het toerisme want de deelnemers en vele bezoekers zullen moeten overnachten in en rond Knokke-Heist". 

Deze zomer gaat het om een showtornooi, maar vanaf 2022 zou het event voor de World Padel Tour wel meetellen in de ranking. "Als de eerste organisatie deze zomer een succes wordt, kan dat zeker opnieuw gebeuren met echte tornooien. Dit kan een grote publiekstrekker worden dus we zetten alles op alles", besluit directeur Verhaeghe. 

Een dagticket voor het tornooi van 27 tot 29 augustus zal nog geen 30 euro kosten. 

Meest gelezen