Belga Image

10 gevangenissen krijgen eigen vaccinatiecentrum en starten op 3 mei met vaccineren van personeel

In 10 gevangenissen in ons land komt er een vaccinatiecentrum. Het gaat om 5 gevangenissen in Vlaanderen en 5 in Wallonië. In Vlaanderen komen er vaccinatiecentra in de gevangenissen van Gent, Brugge, Hasselt, Leuven en Merksplas.

“Gisteren heeft het gevangeniswezen het vaccinatieplan aan de vakbonden voorgelegd”, zegt Kathleen Van De Vijver van het gevangeniswezen. “Wij zullen voor de administratie en voorbereidingen zorgen, zoals de uitnodigingen. Al het personeel dat in de gevangenissen werkt, zal zich kunnen laten vaccineren. En we gaan zelf 10 vaccinatiecentra inrichten, zowel in Vlaanderen als Wallonië. In Vlaanderen gaat het om de gevangenissen van Gent, Brugge, Hasselt, Leuven en Merksplas. Op 3 mei zullen we starten met vaccineren.” 

Al het personeel dat in de gevangenissen werkt, zal zich kunnen laten vaccineren
Kathleen Van De Vijver, gevangeniswezen

Begin deze week besliste de overheid dat gevangenispersoneel bij de groepen behoort die met voorrang ingeënt worden met een coronavaccin. De beslissing kwam er omdat onder meer de gevangenis in Dendermonde in lockdown moest, na een aantal besmettingen bij het personeel en de gevangenen. Ook de gevangenis in Gent is ondertussen in lockdown. 

Meest gelezen