radio 2

30 miljoen euro voor toerisme in Limburg: "Natuur in Limburg moet meer buitenlandse toeristen lokken"

Omdat het toerisme in Limburg zwaar getroffen is door de coronacrisis, maakt Vlaanderen er de komende jaren 30 miljoen euro extra voor vrij. Dat geld gaat onder meer naar de verdere uitbouw van toegangspoorten voor het Nationaal Park Hoge Kempen en het ontwikkelen van een modern congrescentrum in Hasselt.

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) wil de komende jaren meer buitenlandse toeristen naar Limburg lokken. "De natuur is een heel belangrijk uithangbord." Zo gaat er geld naar de uitbouw van nieuwe toegangspoorten aan de landcommanderij van Gruitrode, het Eilandje in Bergerven en het Thorpark in Genk. Die investeringen waren eerder al aangekondigd, maar vanwege de coronacrisis komen daar extra investeringen in het nationaal park bij, zegt Demir. "Bijvoorbeeld aan de (bestaande) poort Kattevennen in Genk. We zijn daarover aan het onderhandelen met de stad Genk." 

Ook de abdijsite van Herkenrode in Haselt wordt opgewaardeerd, daar wordt gewerkt rond het thema 'reizen naar morgen'. En er wordt geld vrijgemaakt voor de uitbouw van een toegangspoort voor het natuurgebied De Maten in Genk, aan de Slagmolen. En gisteren raakte al bekend dat Toerisme Vlaanderen het kasteel van Leut zal aankopen voor de uitbouw van een toegangspoort voor het Rivierpark Maasvallei. Ook een oud drukkerijgebouw in Houthalen en het nieuwe oorlogsmuseum Liberation Garden in Leopoldsburg krijgen Vlaamse steun. 

Zakentoerisme

Maar ook het zakentoerisme is belangrijk voor Demir, daarom zal Vlaanderen investeren in 3 moderne congrescentra, één daarvan komt in Hasselt.  "Als we wetenschappelijke congressen naar Limburg kunnen halen, is dat ook een goede zaak voor de economie in onze provincie en onze hoofdstad", besluit Demir.  

Meest gelezen