Foto: Rode Kruis Herentals

4-jarige Nelles is “Stickerman”:  mascotte voor stickerverkoop Rode Kruis  

De komende twee weken kan je voor de zestigste keer weer een sticker kopen bij de vrijwilligers van het Rode Kruis. Vorig jaar liep die stickerverkoop in mineur door het coronavirus. Rode Kruis Herentals wil er daarom dit jaar een topverkoop van maken. Dat doen ze met hun eigen mascotte: “Stickerman”. “Nelles is 4 jaar en heeft een zeer groot knuffelgehalte. Op heel korte tijd is hij zeer populair geworden, de stickerverkoop loopt dan ook goed”, vertelt vrijwilliger Jef Dierckx, de plusopa van Nelles. 

Normaal verkoopt het Rode Kruis de sticker traditioneel aan de kruispunten, maar door corona kan dat dit jaar voor de tweede keer op rij niet. Dit jaar zijn er wel al iets meer verkoopmogelijkheden. Zo kan het wel op de markt, de parking van een supermarkt of in een kraampje dat op een vaste plek blijft staan.

In Herentals pakt het Rode Kruis uit met “Stickerman”. Nelles, een jongen van 4 in een Rode Kruis- verkleedpakje, maakt elke dag op sociale media promotie voor de stickers. “Nelles vindt het super plezant om elke dag toneel te mogen spelen in onze ziekenwagen en auto’s”, zegt vrijwilliger Jef Dierckx, de plusopa van Nelles.

Bekijk hier het verslag van "Het journaal" en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Op de stickers staan dit jaar enkele Studio 100-figuren. De verkoop in Herentals verloopt goed, vertelt Dierckx. “Normaal gezien nodigen wij een bekende Vlaming, een BV dus, uit om onze eerste sticker te kopen op donderdag. Dit jaar kan dat dus niet omwille van corona en daarom hebben we eigenlijk een eigen BV gecreëerd. Onze stickerman promoot vanaf deze week elke ochtend onze sticker op Facebook. Nelles heeft een zeer groot knuffelgehalte waardoor hij op heel korte tijd zeer populair is geworden.”

Foto: Rode Kruis Herentals

Meest gelezen