60ste editie van Rode Kruis-stickerverkoop start vandaag: "De apotheek en de bakker moeten de kruispunten vervangen"

Vandaag start, voor de 60ste keer al, de jaarlijkse stickerverkoop van het Rode Kruis. De stickers verkopen op kruispunten of huis-aan-huis mag niet door corona, maar er zijn wel andere mogelijkheden om de stickers te verkopen.

Vanaf vandaag kan je opnieuw stickers kopen van het Rode Kruis-Vlaanderen. Al zal je dit jaar opnieuw geen vrijwilligers zien staan op kruispunten. Dat kan niet door de coronacrisis. Daarom gingen de vrijwilligers op zoek naar locaties waar ze volgens de coronavoorschriften een standje kunnen zetten. 

"Kruispunten zijn een toplocatie om te verkopen, maar daar kunnen we dit jaar niet verkopen", vertelt Michel Dumont van de Rode Kruisafdeling Lennik-Gooik. "We mogen wel op parkings staan van grootwarenhuizen en winkels en we hebben ook de lokale handelaars en openbare diensten ingeschakeld.  Het gemeentehuis, de bibliotheek, de kaaswinkel, de apotheek en de bakker vervangen de kruispunten dit jaar. Mensen kunnen daar via een QR-code een sticker kopen", legt Dumont uit. 

We kruisen onze vingers dat de verkoop dit jaar beter is.

 Dit jaar sieren figuren uit de Studio 100-familie de stickers: Bumba, Kabouter Plop, Piet Piraat, ... Allemaal staan ze op de stickers van het Rode Kruis. "Een verzameling omdat het een feestjaar is", aldus Dumont, "al 60 jaar verkopen we onze stickers."

Vorig jaar kende het Rode Kruis een tegenvallende verkoop. "Het afgelopen jaar hadden we veel minder inkomsten, maar veel meer werk, want door corona is er massaal een beroep gedaan op onze vrijwilligers. We kruisen onze vingers dat de verkoop dit jaar beter is. Vijf euro is toch geen overdreven bedrag, en je zal blij zijn als het Rode Kruis klaarstaat als je het nodig hebt."

Meest gelezen