Basisschool 't Zonnetje in Melveren pakt uit met online schoolfeest: "Kinderen kijken er altijd zo naar uit om op te treden"

Geen schoolfeest zoals andere jaren, maar wel een ónline schoolfeest bij basisschool 't Zonnetje Melveren in Sint-Truiden. "Kinderen kijken er altijd zo naar uit om op te treden en we wilden het niet al voor de tweede keer voorbij laten gaan", luidt het bij directrice Nathalie Nijs. 

De coronacrisis gooit voor het tweede jaar op rij roet in het eten voor schoolfeesten. De directie en leerkrachten van de basisschool 't Zonnetje Melveren in Sint-Truiden willen dat niet zomaar laten gebeuren en bedachten daarom een leuk alternatief. "Kinderen kijken er altijd zo naar uit om op te treden en het schoolfeest voor te bereiden. Waarom dan niet dansen in onze eigen klasbubbel en dat filmen?", vertelt Nijs. "De kinderen en ouders zijn alvast laaiend enthousiast."

De kinderen zijn nu dus volop aan het oefenen op het podium in de school. De komende weken zal een cameraman de dansjes komen filmen. Dan trekken de kinderen zoals op een écht schoolfeest een mooi pakje aan. "De ouders zullen de filmpjes dan via een YouTube link kunnen bekijken. De filmpjes blijven voor een lange tijd beschikbaar, dus ze kunnen ze zo vaak bekijken als ze willen", legt Nijs uit. 

Tijdens het bekijken van het schoolfeest, kunnen de ouders genieten van een 'pretbox' die ze op voorhand bestellen. In die pretbox zitten drankjes en lekkere versnaperingen. Het online schoolfeest zal plaatsvinden op 4 juni. 

Meest gelezen