Geen groot volksfeest als KRC Genk z'n vijfde beker wint: "We zullen streng optreden"

Komende zondag speelt KRC Genk de bekerfinale en kan de voetbalploeg zijn vijfde beker binnenhalen. Traditiegetrouw vieren de fans dan uitbundig feest in het stadscentrum van Genk. Deze keer is dat helaas niet mogelijk door de coronamaatregelen. De politie zal dan ook streng optreden. 

Zondag speelt KRC Genk de bekerfinale tegen Standard. De kans zit erin dat KRC Genk zijn vijfde beker binnenhaalt. Bij eerdere bekers en titels werd in het centrum van Genk uitbundig feest gevierd, maar dat zal deze keer niet mogelijk zijn door de coronamaatregelen. "De match zal 's avonds rond half 11 gedaan zijn en wij gaan ervan uit dat we winnen. Ik verwacht dus wel dat er wat rondgereden zal worden op de Europalaan", zegt burgemeester Wim Dries.  

Om alles in goede banen te leiden, voorziet de stad strenge controles van de politie. "Er mogen natuurlijk geen samenscholingen zijn. Iedereen moet zich aan de coronamaatregelen houden", zegt burgemeester Dries. "Om 12 uur is er de avondklok en we zullen optreden als men die overtreedt."

Intussen komt er traditiegetrouw in de stad Genk weer blauw water uit de fonteinen en op veel plaatsen hangen ook de Genk-vlaggen uit. 

Meest gelezen