Groot Vleeshuis in hartje Gent gaat onmiddellijk dicht omdat houten dak in te slechte staat is

Het Groot Vleeshuis in Gent, met daarin het promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streekproducten, gaat onmiddellijk dicht, en dat voor de komende 3 maanden. Het gebouw is niet veilig meer voor bezoekers omdat het houten dak in te slechte staat is.

Het Groot Vleeshuis in Gent sluit onmiddellijk de deuren. Het houten dak is in een te slechte staat om nog veilig te zijn en daarom heeft de stad besloten dat het gebouw dicht moet voor het publiek. Omdat de houten dakstructuur heel erg aangetast is, kan de stabiliteit en de veiligheid van het gebouw niet meer gegarandeerd worden. Binnenkort start Gent met de renovatiewerken, en die zouden tegen 19 juli klaar moeten zijn. 

Pop-upwinkel

Nu het gebouw dicht moet, kan de provincie er ook geen Oost-Vlaamse streekproducten meer verkopen in hun winkel daar. Normaal kan je er meer dan 175 streekproducten uit Oost-Vlaanderen kopen en proeven. Voorlopig kan je enkel nog online, via de webshop, producten kopen. De provincie zoekt ondertussen wel een geschikte locatie voor een pop-upwinkel, zolang de renovatiewerken aan het Groot Vleeshuis duren. 

kasto80

Meest gelezen