Coronacrisis dwingt Genks bedrijf Deusjevoo zichzelf heruit te vinden

De coronacrisis laat zich voelen in de Limburgse economie. Ook zaakvoerder Jo Peters van interieur- en decorbouwer Deusjevoo kan erover meespreken: "Naast decors, maken we nu ook microstudio's. We moesten onszelf wel heruitvinden om te overleven."

Dat de coronacrisis een impact zou hebben op onze economie, vermoedde men al. Nu voorspelt werkgeversorganisatie VOKA Limburg dat enkele sectoren in de provincie stevig getroffen zullen worden, onder andere de export, de bouw en de autosector. Het Genkse bedrijf Deusjevoo, dat al meer dan 20 jaar decors bouwt voor de tv-wereld en de showbizz, kan erover meespreken. "Nu dat er stilaan wat meer perspectief lijkt te komen, ben ik voorzichtig positief", vertelt CEO Jo Peters. "Het was ontzettend zwaar voor ons. Bij momenten is het een emotionele rollercoaster: dan krijg je ineens een geweldig project en dezelfde dag zegt een belangrijk klant af."

Het voorbije jaar lag 90 procent van zijn business volledig stil. "Opnames van tv-producties konden helemaal niet meer plaatsvinden, beurzen waren massaal geannuleerd. Om nog maar te zwijgen over andere evenementen", vertelt Peters. Het bedrijf heeft nu nieuwe plannen om naar uit te kijken. Vooral de showbizzsector lijkt aan een inhaalmanoeuvre bezig te zijn. "We hebben op dit momenten onze handen vol met De Cooke & Verhulst show, binnenkort komt de EK-quiz, De Match van de Waarheid, en dan mogen we ook het decor van K2 zoekt K3 verzorgen."

(lees verder onder de foto)

Van decors tot transporteerbare studio's


Maar de showbizzsector alleen kon het bedrijf niet redden, daarvoor moest Jo Peters creatief uit de hoek komen. Zo ontwierpen Peters en zijn team zogenaamde microstudio's. Dat zijn transporteerbare microstudio's met een verluchtingssysteem en een zogenaamde green key. Dat laatste staat de gebruiker toe om eender welk achtergrond op te laden tijdens een videogesprek. "Ik had nooit gedacht dat we ons hiermee zouden bezighouden. Maar kijk, het is een succes. En wie weet, ben ik de coronacrisis binnen tien jaar dankbaar", klinkt het bij Peters.

Meest gelezen