Radio 2

Club Brugge ontwikkelt lessenpakket rond racisme en diversiteit: "Minister Bart Somers en voorzitter Bart Verhaeghe zitten weer op schoolbanken"

"Geef racisme een rode kaart", het lessenpakket dat Club Brugge heeft ontwikkeld rond racisme en diversiteit, is een succes. Meer dan 2.000 leerlingen uit het eerste en tweede middelbaar hebben de cursussen ondertussen gevolgd. 

Minister van Gelijke Kansen Bart Somers ging zelf in het KTA van Brugge kijken wat het pakket precies inhoudt. "Ik denk dat dit een heel mooie formule is waarbij men de kracht van voetbal en de geloofwaardigheid van een club als Club Brugge gebruikt om over een moeilijk thema te spreken.  Vaak zitten jongeren van verschillende achtergronden samen in een klas en groeien ze samen op. Ze hebben het soms moeilijk om over hun achtergrond te praten. Met dit lessenpakket doen ze dat wel."  

Leerlingen zijn ontroerd

Ook de voorzitter van Club Brugge, Bart Verhaeghe, woonde de les bij. "Dit gaat over basiswaarden en normen in onze samenleving. Wij staan met Club Brugge voor die waarden en normen. Deze klas is divers en dat is in een voetbalclub net hetzelfde. Meer nog, die diversiteit is net onze sterkte. Het is een bewijs dat we samen sterk zijn. Als iedereen gelijk is, dan raak je het verst. De leerlingen waren best wel ontroerd. Ik ben blij dat dit lessenpakket die emoties kan opwekken."

Meest gelezen