Oproep burgemeester Lanaken: "Volg strikt de coronamaatregelen op"

Marino Keulen (Open VLD),  burgemeester van Lanaken, roept de inwoners van zijn gemeente op om de coronamaatregelen strikt op te volgen. Lanaken heeft na Maasmechelen de slechtste besmettingscijfers van Vlaanderen. 

Lanaken heeft na Maasmechelen de slechtste besmettingscijfers van heel Vlaanderen. De afgelopen 14 dagen zijn er 225 inwoners besmet met COVID-19. Omgerekend naar 100.000 inwoners telt Lanaken in die periode 869 besmettingen, terwijl het gemiddelde in België 443 bedraagt. En dit aantal stijgt dag na dag. Daarom roept de burgemeester alle inwoners op om de coronamaatregelen strikt na te leven. "Het heeft te maken met individueel gedrag", zegt Marino Keulen daarover. "Heel veel mensen houden zich aan de maatregelen, maar een iets te grote groep doet dat niet of onvoldoende." Mensen worden gevraagd om activiteiten buiten te doen, zich te beperken tot 1 knuffelcontact, 1,5 m afstand te houden, regelmatig de handen te wassen en een mondmasker te dragen.

Extra politie

Om ervoor te zorgen dat de regels worden nageleefd, zal er extra politie ingezet worden. "De politie heeft intussen 3 coronapatrouilles op het terrein om te handhaven en ze zullen ook beboeten." Het is tijd om in te grijpen, zegt Keulen. "Als je op de tweede plaats staat in heel Vlaanderen, dan mag je niet wegkijken, dat is schuldig verzuim."

Meest gelezen