Politie onderschept meer dan 8 kilogram heroïne op E17 in Gentbrugge

De federale wegpolitie heeft meer dan 8 kilogram heroïne aangetroffen in een wagen op de E17 in Gentbrugge. Naast heroïne werd ook 600 gram cocaïne en 100 gram mefedrone gevonden. De bestuurder, een 32-jarige man met Franse nationaliteit, had een vals paspoort bij.

Tijdens een controle op de E17 in Gentbrugge is 8,5 kilogram heroïne gevonden in een personenwagen met Franse nummerplaat. Naast heroïne heeft de politie ook 600 gram cocaïne en 100 gram mefedrone aangetroffen. De bestuurder, een 32-jarige man met Franse nationaliteit, had een vals paspoort bij. Na controle bleek dat de man al werd gezocht voor soortgelijke misdrijven.

Derde drugsvangst

Ook bij een ander voertuig, met een Nederlandse bestuurder en passagier, werden grote hoeveelheden drugs gevonden. In totaal gaat het om 500 xtc-pillen, 200 gram cannabis, 110 gram cocaïne en 1 kilogram mefedrone. De twee jongemannen bleken amper 20 en 21 jaar oud te zijn. Zowel de Nederlandse als de Franse bestuurder moeten nu voor de onderzoeksrechter in Gent verschijnen. De passagier van het Nederlandse voertuig werd na verhoor vrijgelaten. 

Bij een tweede controle ter hoogte van de afrit bij Kruisem heeft de politie nog een auto tegengehouden. Daar werd 12,6 kilogram cannabis aangetroffen. De bestuurder, een 53–jarige man uit Nederland, is gearresteerd. De verdachte zal voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter in Oudenaarde. 

kasto80

Meest gelezen