Radio 2

Burgemeester Dirk De fauw uit Brugge: "Geef mensen de kans om tot 23 uur 's avonds op een terras te zitten"

Tot hoe laat zal je mogen genieten van een hapje en een drankje als de terrassen weer open mogen? Dat is een van de vragen waar het Overlegcomité zich vrijdag over buigt. De burgemeester van Brugge, Dirk De fauw (CD&V) en de korpschef van politiezone Westkust, Nicholas Paelinck, willen alvast ruime openingsuren. 

Welke maatregelen moeten de horeca-uitbaters naleven als ze hun terras openen? Vrijdag kennen we het antwoord. De burgemeester van Brugge, Dirk De fauw, en de korpschef van politiezone Westkust, Nicholas Paelinck, willen ruime openingsuren. Dirk De fauw: "Als je met 10 personen in een park samen mag zitten, moet je ook toelaten dat je op een terras met 10 personen mag zitten. Wat het sluitingsuur betreft: als je om middernacht binnen moet zijn, dan moet je ook toelaten dat mensen op een terras kunnen blijven zitten tot 23 uur bijvoorbeeld. Daarna kunnen ze rustig naar huis gaan."

Op openbaar domein drinken

Korpschef Nicholas Paelinck volgt de burgemeester van Brugge. “Wij zouden graag een marge hebben van 7  uur ’s morgens, dat is om een koffie te drinken, tot 23 uur ’s avonds. We weten dat als de periode kort is, mensen geneigd zullen zijn om te blijven zitten, met alle gevolgen en klachten vandien. We hebben geen zin om een terraspolitie te worden. Bovendien vrezen we dat mensen op het openbaar domein zullen verder drinken in plaats van in een gecontroleerde omgeving." 

Wat met de beachbars?

Een andere knoop die moet worden doorgehakt, is die van de beachbars. Mag er raamverkoop zijn of moet er op het terras worden besteld? Nicholas Paelinck: "Ook daar zouden we willen hebben dat men op het terras bestelt, aan tafel dus en niet aan de toog. Zo willen we lange wachtrijen door raamverkoop vermijden."

Meest gelezen