Vaccinatiecentrum Spoor Oost vraagt om alleen te komen: “Sommige mensen zien het als uitstap”

Bij het vaccinatiedorp op Spoor Oost in Antwerpen wordt er opgeroepen om alleen te komen voor je vaccinatie. Nog te veel mensen nemen iemand mee terwijl dat eigenlijk niet nodig is. “Sommige mensen maken er een uitstap van en komen samen naar het vaccinatiecentrum”, vertelt spoedarts Jan Stroobants, die het vaccinatiedorp coördineert. 

De meeste mensen die nu gevaccineerd worden hebben geen begeleiding nodig. Dat was bij de vorige groep mensen, de 80-plussers, wel vaker nodig. Het is dan ook niet de bedoeling om iemand mee te nemen zegt dokter Stroobants. “Als mensen samen gevaccineerd worden is dat natuurlijk geen probleem, maar kom anders alleen. Dat gaat de vlotheid en de veiligheid ten goede komen. Want hoe meer mensen je samenbrengt, hoe meer kans op verspreiding van het virus.” 

"Kom met de fiets als het kan"

Ook vraagt dokter Stroobants om met de fiets of het openbaar vervoer te komen als dat kan. “Als je met de fiets kan komen, doe dat dan ook. Er is sowieso genoeg parkeerplaats voor auto’s, maar soms verloopt het binnen en buiten rijden van het vaccinatiedorp minder vlot. We hebben al een paar keer de politie moeten inschakelen om alles in goede banen te leiden. Anders is er te veel opstopping ter hoogte van de Binnensingel. Hoe minder wagens er dus zijn, hoe vlotter alles kan verlopen”, aldus dokter Stroobants.

Momenteel worden er op Spoor Oost elk uur zo'n 700 coronavaccins gezet. In mei en juni worden er wekelijks meer dan 70.000 vaccins verwacht, dan wordt er mogelijk ook tot 14 uur per dag gevaccineerd. 

Meest gelezen