Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Vijf doden bij bomaanslag op luxehotel in Pakistan

In de stad Quetta in het zuidwesten van Pakistan is een bom ontploft in de parking van een luxehotel, waar momenteel de Chinese ambassadeur verblijft. Er is sprake van vijf dodelijke slachtoffers en tientallen gewonden. Dat melden politieverantwoordelijken.

De ontploffing deed zich voor in het stadsdeel Serena. Quetta is de hoofdstad van de woelige provincie Baloetsjistan, die grenst aan Afghanistan en Iran.

De premier van Pakistan Imran Khan beschreef de ontploffing op Twitter als een "laffe terroristische aanslag". Volgens hem heeft zijn land grote inspanningen gedaan om het terrorisme te verslaan en zal hij niet toelaten dat het opnieuw opleeft. Intussen hebben de Pakistaanse talibanrebellen de zelfmoordaanslag opgeëist. 

De Chinese ambassadeur was niet in het hotel aanwezig toen de explosie plaatsvond. Hij was elders voor een vergadering. China heeft al miljarden dollars geïnvesteerd in het gebied in het kader van de 'Nieuwe Zijderoute'. De bevolking van de provincie is arm, maar de ondergrond is er rijk aan gas en mineralen.

Baloetsjistan is een erg woelig gebied. Er zijn separatistische rebellen actief, maar ook de Pakistaanse taliban zijn er genesteld, net als andere extremistische soennitische groepen en ook drugbendes. Een tijdje geleden hebben die een slachtpartij aangericht onder sjiitische Hazara-mijnwerkers in de buurt van Quetta.

Videospeler inladen...

Meest gelezen