Radio 2

Waregemnaar Thomas Ryckewaert speelt in succesreeks The Serpent op Netflix: "Ik krijg berichtjes vanuit Amerika dat ze mij gezien hebben"

Heb je het ook moeilijk om een keuze te maken uit de vele series die beschikbaar zijn? Dan is "The Serpent" op Netflix een aanrader. De serie staat al 5 dagen wereldwijd op nummer 1 in de top-10 van beste series. Waregemnaar Thomas Ryckewaert speelt er in mee. 

"The Serpent" speelt zich af midden de jaren '70 in Zuidoost-Azië. Het verhaal is gebaseerd op de misdaden van seriemoordenaar Charles Sobhraj, die tussen 1975 en 1976 jonge toeristen vermoordde. Waregemnaar Thomas Ryckewaert kreeg de rol van Jean Huygens, een Belgische toerist. "Ik speel een Belg die daar al jaren rondhangt. Hij raakt betrokken bij dat schimmig gezelschap. Het is niet de grootste rol, maar het is wel het personage dat voor de ultieme doorbraak zorgt."

Wereldwijd op nummer 1

De serie is wereldwijd te zien en staat op nummer 1 in de top-10 van Netflixseries. "Ik krijg berichtjes van mensen die ik al een tijdje niet meer gehoord heb. Het is een soort sneeuwbaleffect. Netflix geeft geen cijfers mee, maar je voelt wel dat het veel bekeken wordt." Krijgt Thomas dankzij dit succes aanbiedingen voor andere series? "Ik werk sowieso wel meer in het buitenland. Vandaag doe ik 2 audities, 1 voor een film en 1 voor een serie. Vroeger waren audities live, maar nu zijn die digitaal. Je neemt een take op en stuurt die door. Maar om nu te zeggen dat mijn brievenbus vol met aanbiedingen zit, dat ook niet." 

Eigen reeks

Thomas is zelf een serie aan het schrijven, een werk van lange adem. De eerste aflevering is klaar. “Het gaat over een jongen die opgroeit in een klein West-Vlaams dorp en daar een trauma meemaakt. Hij gaat in het buitenland wonen en keert 30 jaar later terug wanneer zijn vader sterft. Dan komt hij erachter dat het werkelijke trauma niet matcht met zijn herinneringen. Daarnaast speel ik nog in een Netflixserie mee, die in Scandinavië wordt opgenomen. Het theaterwerk ligt stil, maar filmen gaat gelukkig wel door in deze tijden. Als de opnames in het buitenland zijn, moeten we de quarantaine er wel bijnemen." 

Mammoth Screen Ltd 1

Meest gelezen