Zware brand na explosie in Geraardsbergen: 2 bewoners zwaargewond

Rond kwart voor 4 vanochtend is er een ontploffing geweest in een duplexappartement in het centrum van Geraardsbergen. Er volgde meteen een zware uitslaande brand. De 2 bewoners konden zelf vluchten uit het gebouw, maar raakten daarbij zwaargewond. 

De explosie vond plaats in een duplexappartement in het midden van de Penitentenstraat. Er volgde meteen een zware uitslaande brand met hevige rookontwikkeling. De 2 bewoners van het gebouw konden de brand ontvluchten. Ze konden via een balkon aan de achterkant naar beneden springen, maar ze raakten daarbij allebei zwaargewond. 

Bekijk hier beelden van de brand (en lees verder onder de tweet):

Oorzaak nog niet bekend

“Wat de oorzaak is van de ontploffing, is nog niet duidelijk. Dat moet nog onderzocht worden”, zegt burgemeester van Geraardsbergen Guido De Padt (Open VLD). “Er werd ook even gedacht om het medisch rampenplan af te kondigen, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig."

2 jonge mensen raakten levensgevaarlijk gewond, dat is een zware klap
Guido De Padt (Open VLD), burgemeester Geraardsbergen

"Omdat de hevige rook in de omliggende gebouwen binnendrong, hebben we wel een aantal omwonenden uit de straat zelf en de achterliggende Kaai aan de Dender wel moeten evacueren, of hen toch gevraagd dat ze zich zouden klaar houden voor evacuatie. Een 15-tal onder hen is nu tijdelijk opgevangen in het politiecommissariaat, en een gezin met 3 kinderen konden we naar een opvangwoning van de stad brengen.”

Brandweer massaal ter plaatse

Om de brand te blussen werd de brandweer bijgestaan door collega’s van Ninove, Aalst en Brakel, want het vuur verspreidde zich heel snel. Ze konden de aanleunende woningen wel redden.

kasto80

Meest gelezen