SBS6

Lovendegemnaar is een ster in populaire Nederlandse talentenjacht op TV: "Kritieken zijn zeer lovend"

De 26-jarige Brecht van Arnhem, geboren en getogen in Lovendegem (Lievegem), is een rijzende ster in Nederland. Hij staat morgen in de finale van "We Want More" op de televisiezender SBS6. De talentenjacht is vergelijkbaar met "The Voice" bij ons. Het verschil is dat in de Nederlandse show alle muziekgenres aan bod komen: van opera, over musical tot schlager.

Meer dan 1 miljoen kijkers zagen Brecht van Arnhem al aan het werk tijdens de voorrondes van "We Want More". Brecht heeft een musicalopleiding achter de rug in het Nederlandse Tilburg, het genre dat hij brengt in de televisieshow is bijgevolg: musical. "In de eerste ronde bracht ik  "Into the Unknown" uit de Disneyfilm "Frozen 2", vertelt Brecht na op Radio 2 Oost-Vlaanderen. "Vervolgens zong ik "A Million Dreams" uit de musical "The Greatest Showman". De kritieken van de jury waren echt lovend." En dus mag Brecht naar de finale, waar hij met 9 andere kandidaten strijdt voor de overwinning. 

Lees voort onder de video.

Bescheiden

Waarmee hij de kijkers en de jury in de finale wil omver blazen, wil en mag Brecht nog niet kwijt. "Ik mag nog niks verklappen," zegt hij geheimzinning,"maar het wordt weer iets uit een musical... een hele mooie klassieker." Volgens de reacties onder de Youtubefilmpjes van zijn optredens, maakt Brecht veel kans om te winnen. Maar zelf blijft hij bescheiden: "Ik zal m'n best doen. Maar er zijn 10 kandidaten, dus het is 1 kans op 10 dat ik win, zeker?" lacht hij.  

Ze hebben me gevraagd en ik dacht: laat ik het gewoon proberen

Brecht van Arnhem

Het grappige van het hele verhaal is dat Brecht van Arnhem de wedstrijd eigenlijk helemaal niet kende, hij rolde er eerder toevallig in. "Vorig jaar in de zomer kreeg ik via Facebook een berichtje of ik het niet zag zitten om mee te doen." Hij werd dus gevraagd door en voor het programma. Omdat hij de show niet kende, heeft Brecht eerst wat research gedaan. "Ik dacht: laten we dat gewoon proberen. Het is corona, ik zit hier thuis anders toch niets te doen. En het is een manier om met m'n vak bezig te zijn."

Van laborant tot musicalacteur

Het is eerder toevallig dat Brecht in de musicalwereld rolde. Na zijn middelbare studies op Ten Doorn in Eeklo, begon hij aan een opleiding biomedische laboratoriumtechnologie. Het was tijdens die studie dat hij de musical ontdekte. "Ik zat in de Chiro en ik voetbalde, maar ik zong altijd al graag. Een vriendin vroeg me of musical niets voor mij zou zijn. Ik wilde dat wel eens proberen. Via die vriendin kwam ik dan in de Gentse musicalvereniging Kamer 58 terecht, waar James Cooke de stukken regisseerde. En zo ging de bal aan het rollen," vertelt Brecht. 

Met een diploma van laborant op zak, begon Brecht vervolgens aan zijn musicalcarrière. "Ik had mijn liefde voor musical nog maar net ontdekt, maar in een mum van tijd had ik al een volledige musicalopleiding achter de rug, in Nederland dan nog. Het is echt allemaal in een stroomversnelling gegaan." Ondertussen heeft hij rollen te pakken in de Nederlandse musicals "Kinky Boots" en "Titanic".

Dat Brecht eigenlijk uit Vlaanderen komt, merken de Nederlandse televisiekijkers niet, want de jonge zanger is na zijn studies in Nederland blijven plakken en spreekt ondertussen met een licht Nederlands accent. "Ik woon in Amsterdam. Sommigen denken dat ik uit Brabant komt, uit het zuidelijk deel van Nederland. Ik kan mijn Vlaams accent goed verbergen", lacht hij. Al zullen de kijkers zijn Vlaamse roots misschien wel ontdekt hebben toen zijn moeder (digitaal) op bezoek was in de show. 

Bekijk hieronder een filmpje waar Brecht verrast wordt met een digitaal bezoekje van zijn moeder... En dat loopt even fout.

De finale van "We Want More" met Brecht van Arnhem is morgen op de Nederlandse zender SBS6 te zien.   

kasto80

Meest gelezen