ROBIN UTRECHT

Ingeplande afspraken uitgesteld door gebrek aan vaccins in vaccinatiecentrum Lint

Een aantal mensen die een afspraak hadden voor een coronaprik in het vaccinaticentrum in Lint hebben te horen gekregen dat hun afspraak is uitgesteld. Volgens het centrum zijn er minder vaccins geleverd dan verwacht.

De teleurstelling was groot bij enkele mensen die een afspraak hadden in het vaccinatiecentrum in Lint. Hun beloofde vaccinatieprik wordt uitgesteld naar een nieuwe datum begin mei. Volgens het centrum zijn er onlangs minder vaccins geleverd dan beloofd.  Hoeveel mensen nu tijdelijk uit de boot vallen, wil het centrum niet kwijt. "Maar het gaat slechts om enkelingen", zegt coördinator Karolien Smets.

Het gaat gelukkig niet om veel mensen, maar we zitten er wel verveeld mee

Coördinator Karolien Smets

Daarnaast wordt het vaccinatiecentrum ook met een ander probleem geconfronteerd. "We merken toch dat er regelmatig mensen niet komen opdagen voor hun afspraak, zeker als het gaat om het vaccin van AstraZeneca." Het centrum vraagt dan ook aan iedereen om de voorgestelde afspraak te bevestigen, want op basis van de brieven die worden verstuurd, worden ook de vaccins klaargezet. "Als mensen niet komen opdagen, moeten we nog veel mensen bellen van de reservelijst. We zijn erg vaak tot 's avonds laat bezig", aldus Smets.

Meest gelezen