Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Amerikaanse president Joe Biden komt in juni naar ons land

De Amerikaanse president Joe Biden zal in juni een bezoek brengen aan ons land. Dat laat het Witte Huis weten. Ook het Verenigd Koninkrijk staat op het programma van de eerste overzeese reis van de Amerikaanse president. Biden zal een bezoek brengen aan het NAVO-hoofdkwartier in Brussel en er deelnemen aan een speciale EU-VS-top op 14 juni.

Met zijn reis naar het Verenigd Koninkrijk en België wil de Amerikaanse president "zijn engagement benadrukken om onze bondgenootschappen te herstellen, de transatlantische relatie nieuw leven in te blazen en nauw samen te werken met onze bondgenoten", zegt woordvoerster van het Witte Huis Jen Psaki.

Biden reist eerst naar het Verenigd Koninkrijk, waar hij op 11 en 13 juni zal deelnemen aan de G7-top. Op 14 juni reist hij door naar Brussel voor de NAVO-top. Ook zal hij deelnemen aan een speciale EU-VS-top.

"Ik heb het genoegen om samen met EU-Commissievoorzitter Ursula von der Leyen een EU-VS-top met de Amerikaanse president Joe Biden aan te kondigen tijdens zijn reis naar Brussel", zegt Europees president Charles Michel. 

Ook Europees Commissievoorzitter Ursula Von der Leyen heeft Biden al verwelkomd op Twitter. "We hebben samen veel te bespreken", zegt ze. "Van klimaatverandering over gezondheid, handel, multilateralisme tot geopolitieke uitdagingen." 

Meest gelezen