Radio 2

Protest tegen badmintonverbod op Markt Brugge: "Geef mijn gezondste sport ter wereld terug"

Op de Markt in Brugge houdt Erik Timmerman een opvallende eenpersoonsactie. De Gistelnaar staat er al 2 dagen met een kartonnen bord met daarop de tekst "geef mijn gezondste sport ter wereld terug, badminton, geen contactsport".

Sinds oktober vorig jaar zijn zaalsporten niet meer toegelaten. Daar wordt fervent badmintonspeler Erik uit Gistel moedeloos van: "Ik speel nu al 6 maanden niet en het wordt hoog tijd dat ik kan spelen. Ik ben Belgisch kampioen veteranen en ik wil graag de wereldkampioenschappen spelen eind dit jaar. Als ik niet snel herbegin met trainen en spelen, heeft het geen zin dat ik meedoe. Ik heb 2 à 3 maanden nodig om weer op ritme te komen. En dan moet ik matchritme opdoen. Ik moet dus tornooien kunnen spelen."

Geen contactsport

De protestactie van Erik Timmerman op de Markt in Brugge krijgt heel wat aandacht van voorbijgangers.  “En dat is natuurlijk ook de bedoeling, want ik wil het probleem onder de aandacht brengen. Na voetbal is badminton de meest beoefende sport ter wereld en toch wordt ze in België nog altijd stiefmoederlijk behandeld. Hier gaat het alleen maar over voetbal en wielrennen. En natuurlijk ook over de terrassen en de evenementen. En trouwens, badminton is helemaal geen contactsport. De spelers staan gemiddeld op pakweg 5 of 6 meter van elkaar.”

“Als het van mij afhangt, worden eerst alle sporten weer toegelaten. Sporten houdt je gezond en door het te verbieden, doe je meer kwaad dan goed. De voorbije jaren heb ik niet één keer de griep of iets anders gehad. Maar sinds ik niet meer mag badmintonnen, staat mijn bloeddruk te hoog. Ja, ik zou kunnen wandelen, lopen of fietsen, maar dat ben ik al lang moe. Véél te eentonig. Ik wil mijn badminton terug, het leukste én gezondste spelletje ter wereld.”

Meest gelezen