De burgemeester nam een foto vanuit de geblokkeerde lift

Burgemeester Diest door brandweer bevrijd uit lift stadhuis

De burgemeester van Diest, Christophe De Graef, is gisteren door de brandweer bevrijd uit het stadhuis. De lift waarin hij zat weigerde dienst, en er kwam geen reactie op de noodknop in de lift. 

Burgemeester Christophe De Graef (Open Diest) wou gisterenavond na zijn werkdag in het stadshuis van Diest naar huis vertrekken. Hij twijfelde nog even om de trap te nemen, maar nam dan toch de lift. Maar dat bleek geen goed idee. “Toen ik de lift nam en hem wou starten, zakte hij plots een halve meter naar beneden. Het was gedaan, dus ik heb dan even vastgezeten”, aldus burgemeester De Graef.

Noodknop

Op de noodknop van de lift moest de burgemeester ook niet rekenen. “De noodknop werkte op zich wel, maar ik kreeg niemand aan de lijn. De batterij van mijn gsm was ook bijna leeg, maar gelukkig kon ik toch nog naar het noodnummer 112 bellen. De brandweer en de politie is dan gekomen. Ze hebben een sleutel van de stroomkast van de lift en die hebben ze weer in werking gesteld. Zo was ik dan na 18 minuten bevrijd en kon ik uit de lift stappen.”

Blijkbaar zijn er al vaker problemen geweest met de lift in het stadhuis, die blijft daarom vandaag afgesloten. Er wordt ook uitgezocht waarom er geen reactie kwam op het indrukken van de noodknop.

 

De brandweer schiet ter hulp

Meest gelezen