Daders flagrant sluikstorten opgespoord dankzij tips van burgers: "27 vuilniszakken langs een weide, echt gortig"

In Berlaar zijn 27 volle vuilniszakken gedumpt in de gracht van een weide. Onder meer dankzij tips van inwoners kon de politie de verdachten van het sluikstorten opsporen. "Eerder deze week stonden de vuilniszakken nog op een balkon in onze gemeente", zegt bevoegd schepen Willy Beullens (CD&V) op Radio 2 Antwerpen.

Woensdagochtend zijn op twee plekken langs een weide in Berlaar 27 vuilniszakken gevonden. Een flagrant geval van sluikstorten dat veel losmaakte bij de inwoners. "Wandelaars ontdekten het afval in de gracht. Het was echt gortig", zegt de bevoegde schepen Willy Beullens (CD&V) in "Start Je Dag". "Het verhaal begon al snel een eigen leven te leiden op sociale media dankzij een artikel in Gazet van Antwerpen. Nadien zijn we door verschillende bezorgde burgers gecontacteerd met zeer bruikbare tips." 

Stapel vuilnis op balkon

"Dinsdag zagen een aantal mensen heel veel vuilniszakken opgestapeld staan op een balkon in Berlaar", gaat schepen Beullens voort. "Daar zijn zelfs foto's van genomen. De dag erna was het afval op het balkon plots verdwenen en troffen we het sluikstort aan. De medewerkers van onze gemeente hebben de gedumpte vuilniszakken doorzocht. Dat doen we trouwens altijd. Tussen het afval vonden ze een adres dat overeenstemde met de tips", zegt Beullens op Radio 2 Antwerpen. De politie gaat de verdachten ondervragen. 

Meest gelezen