Radio 2 Antwerpen

Duiker overleden in Ekerse putten

In het domein Ekerse putten is een duiker overleden. Zijn duikpartner haalde de man nog uit het water, maar alle hulp kwam te laat. Er wordt nu onderzocht waarom de man in de problemen kwam.

Rond 19.30 uur is een duiker overleden aan de Ekerse putten. Het domein staat bekend als oefenplek voor duikclubs. De duiker, een man van Mechelen, kwam in problemen en werd door zijn duikpartner uit het water gehaald. Een reanimatiepoging werd opgestart door andere duikers uit Sint-Niklaas. Hulpverleners van de ziekenwagen en de MUG hebben de reanimatiepoging overgenomen, maar de man is ter plaatse overleden. 

De duikpartner kreeg slachtofferzorg van de politie. Het lichaam werd overgebracht naar het UZA voor een autopsie om na te gaan waarom de duiker in de problemen is gekomen. Ook de duikuitrusting van de man zal worden nagekeken.

Meest gelezen