Stadsmus en Villa Verbeelding organiseren solotentoonstelling van striptekenaar Brecht Evens

In het Stadsmus en Villa Verbeelding in Hasselt vindt van 12 juni tot 16 oktober de eerste solotentoonstelling van striptekenaar Brecht Evens plaats. De illustrator hield al eerder internationale tentoonstellingen, maar nu keert hij naar zijn eigen roots. 

Striptekenaar Brecht Evens won belangrijke stripprijzen zoals de Willy Vandersteenprijs voor de beste Nederlandstalige graphic novel en de 'speciale prijs van de jury' op het Angoulême International Comics Festival. De illustrator is volgens de Engelse krant The Guardian de beste Belgische stripambassadeur sinds Hergé. Evens hield eerder al verschillende internationale solotentoonstellingen, onder andere in Frankrijk, Italië, Rusland en Taiwan. Nu keert de Hasselaar terug naar zijn roots: van 12 juni tot 16 oktober 2021 zal elke liefhebber zijn werk kunnen bezichtigen in het Stadmsmus en Villa Verbeelding.

Terug naar eigen roots

Senne Van der Ven

Het is niet toevallig dat Evens voor zijn eerste solotentoonstelling voor Hasselt kiest. Hoewel de illustrator in Parijs woont, blijft hij de Limburgse hoofdstad koesteren.  De aandachtige kijker zal doorheen zijn werk dan ook verwijzingen naar Hasselt terugvinden. 'We kunnen eender waarheen', zo heet de dubbelexpositie die deze zomer zal plaatsvinden. Meer informatie over deze tentoonstelling, vindt u terug op de website.

Meest gelezen