© NACHTSCHADUW

Extrema Outdoor kapt bos in Houthalen-Helchteren voor aanleg festivalcamping

Aan de Plas in Houthalen-Helchteren is een halve hectare bos gekapt, om plaats te maken voor de camping van dancefestival Extrema Outdoor. Als compensatie moet de organisatie op een andere plek een ander bos planten. 

Dit jaar zal het dancefestival Extrema Outdoor in Kelchterhoef niet doorgaan, maar de organisatie bereidt zich al voor op de editie van volgend jaar. Dan zal er een camping aangelegd worden langs de Binnenvaartstraat, vlakbij de Plas dus. En daarvoor is nu een bos van een halve hectare gekapt.  

Niet alle bomen zijn daar gekapt, zegt schepen van Duurzaamheid Muhammet Oktay (Vooruit-Groen plus).  "Het gaat om een niet zo waardevol gebied, met veel Amerikaanse vogelkers en dennenbomen. De eiken in het bos werden niet gekapt." 

Als compensatie wordt er nu in de buurt van het voetbalplein van Boca Houthalen een nieuw bos aangeplant. “Binnen de 2 jaar moet het dubbele van de ontbossing daar gecompenseerd worden", benadrukt Jeroen Denaeghel, de woordvoerder van het Agentschap voor Natuur en Bos. 

Meest gelezen