2020 Pierre Crom

De Nederlandse grens over? Dan word je niet gecontroleerd

Wie vanuit België de grens over gaat naar Nederland, om bijvoorbeeld boodschappen te doen of een fietstocht te maken, zal niet gecontroleerd worden aan de grenzen. "We rekenen op het gezond verstand van de Belgen", klinkt het bij de Nederlandse marechaussee, die instaat voor de grensbewaking.

Normaal gesproken moet iedereen die Nederland binnenkomt eerst 5 tot 10 dagen in quarantaine. De Nederlandse marechaussee die instaat voor de grensbewaking, zal echter geen extra controles uitvoeren. "Wij controleren grensoverschrijdend verkeer, dat behoort tot onze takenpakket",  zegt woordvoerder Marvin van den Engh. "Maar we gaan nu niet extra controleren. We rekenen op het gezond verstand van de Belgen."

Ook de lokale Nederlandse politie zal geen extra aandacht besteden aan Belgen die rondrijden in Nederland. 

Meest gelezen