Radio 2 - Griet Bonamie, schepen Peter Simoens en Ella Haeck

Inwoners van Oudenaarde mogen zelf kiezen hoe het nieuw skatepark eruitziet: "Kunnen hun mening geven via social media"

Inwoners van Oudenaarde mogen via een online bevraging zelf bepalen hoe het nieuwe skatepark er zal uitzien. Via verschillende rondes mogen ze aangeven welke toestellen ze in het park willen zien. “Ook steppers en BMX’ers krijgen een plaatsje in het park”, zegt Schepen van Sport, Peter Simoens (Open VLD).

Vanaf maandag start de eerste ronde van een online bevraging, waarbij aan inwoners van Oudenaarde wordt gevraagd hoe het nieuwe skatepark er moet uitzien. Dan willen ze bepalen wie hun doelgroep wordt. Zo kan het zijn dat ook steppers en BMX'ers een plaatsje krijgen in het park. In een latere fase is er de mogelijkheid om te kiezen voor bepaalde toestellen. 

Via sociale media hopen we zoveel mogelijk mensen te bereiken

Peter Simoens (Open VLD), schepen van Sport

Vorig jaar werd al beslist dat er een nieuw skatepark zou komen. “Skaten wordt steeds populairder en we hebben hier in Oudenaarde ruim 1.600 m² tot onze beschikking”, merkt schepen van Sport, Peter Simoens (Open VLD) op. Hoe de vernieuwde versie er zal uitzien, laat de stad mee bepalen door de skaters zelf. “Via de Facebookgroep ‘Bouw mee aan het Oudenaardse skatepark 2.0.’ willen we zoveel mogelijk skaters inspraak bieden”, vertellen Ella, Stephanie en Griet van de Sportdienst. Ook via de website kunnen Oudenaardisten hun mening laten horen. “Door corona kan een bevraging niet fysiek doorgaan, vandaar dat wij via sociale media werken om zoveel mogelijk mensen te bereiken en te betrekken”, legt schepen Simoens uit.  

Onderscheiden van andere skateparken

De stad wil zich onderscheiden van andere gemeenten en steden, door unieke skatetoestellen en combinaties te plaatsen. Voor elke ronde worden twee weken voorzien en zo wil de Sportdienst het participatieproject eind juni afronden. 

De ideeën die uit het participatietraject voortvloeien komen ook in het officiële ontwerp. Die zullen ten laatste in september aan de gemeenteraad worden voorgelegd. “In het voorjaar van 2022 moet het skatepark klaar zijn”, zegt Simoens. “Wel broeden we nog op een tussenoplossing om skaten mogelijk te blijven maken tijdens de werken. Een tijdelijke ‘verhuis’ behoort tot de mogelijkheden.”

Tweede grootste skatepark in Vlaanderen

Simoens gelooft dat zo’n grote vernieuwing meer jongeren aan het skaten zal zetten. “Dit past helemaal binnen onze missie om het toegankelijke vrijetijdsaanbod in onze stad uit te breiden. Concreet hopen we nog meer tieners aan het sporten te krijgen, van in en buiten onze stad.” 

Ook koestert Oudenaarde de ambitie om het tweede grootste skatepark van Vlaanderen te worden. “Het grootste skatepark ligt in Gent en daar kunnen we uiteraard niet aan tippen. Maar we hebben misschien wel het grootste participatieproject voor kinderen en jonge mensen. Daar zijn we fier op!”

kasto80

Meest gelezen