KRC Genk supporters wandelen naar Scherpenheuvel voor winst in bekerfinale 

Staf en spelers van KRC Genk maken zich klaar voor de bekerfinale van zondagavond. En ook de supporters bereiden zich voor, al mogen ze deze keer wel niet mee naar Brussel. Enkelen van hen wandelen zaterdagochtend nog 40 km naar Scherpenheuvel om winst voor KRC Genk af te dwingen. 

"We zijn geen fervente wandelaars", zegt Gilles Thoonen uit Diepenbeek. "Maar toen een KRC Genk speler bij een vriend van mij de doos met gadgets kwam brengen, een cadeau voor de abonnees van KRC Genk, beloofde hij naar Scherpenheuvel te wandelen om winst af te dwingen.  We gaan uiteindelijk met vier vrienden wandelen en zullen in Scherpenheuvel natuurlijk ook een kaars branden. Er zullen wel meer kaarsen aangestoken worden volgend weekend", lacht Gilles, "maar we hopen dat de onze toch de doorslag zal geven."

We hebben foto's van supporters op onze spelersbus gezet, zo kunnen ze zondag toch een beetje meereizen naar Brussel

Erik Gerits, algemeen directeur KRC Genk

(foto: Luc Daelemans)

"Ik heb alle bekerfinales meegemaakt, maar ik werk hier dan ook al lang", lacht Erik Gerits, algemeen directeur van Racing Genk. "Het zal deze keer wel anders zijn. Slechts een kleine delegatie zal zondagavond mogen vertrekken richting Koning Boudewijnstadion en de supporters mogen al helemaal niet mee. Dat vonden we heel jammer. We hebben hen daarom de kans gegeven hun foto op onze spelersbus te laten zetten. Zo reizen ze toch een beetje mee. En zaterdag mogen enkele honderden supporters de spelersbus coronaproof uitwuiven."

De vlag hangt uit, ik trek zondagochtend al mijn shirt aan en zet aangepaste muziek op zodat ik toch een beetje een stadiongevoel krijg

KRG Genk supporter Glenn Tips, Lommel

"Zoals de andere abonnees heb ik van KRC Genk de box met gadgets gekregen om er zondag toch een leuk feestje van te maken", vertelt KRC Genk supporter Glenn. "De KRC Genk vlag heb ik meteen uitgehangen hier in Lommel. Zondag zal ik thuis naar de wedstrijd kijken maar ik wil wel wat sfeer. Daarom doe ik 's ochtends al mijn shirt aan en hang ik vlaggen en zorg met muziek voor echte stadionsfeer."

(lees verder onder de foto)

"We zijn dit seizoen toch nog een keer naar het stadion kunnen gaan", vertelt Patty. "Maar we missen het echte stadiongevoel toch wel want we gingen altijd met het hele gezin en met vrienden. Het is echt een sociaal gebeuren. Zondag is het thuis bibberen voor de tv en we gaan ook de barbecue aansteken. Want het is de bedoeling dat we er met alle KRC Genk supporters de grootste barbecue van het land van maken."

Fietsen tussen de bloesems om de stress te verdrijven

"Ik heb vrijdag met mijn zus een fietstocht door de bloesems gemaakt" vertelt supporter Madelein. "We hoopten dat dat zou helpen tegen de stress. Ik vind het echt triestig dat we niet naar Brussel kunnen. Vorige keer zijn we niet gegaan, want toen was het veel te koud. Nu was het eens mooi weer. Onze jongens zullen het dus alleen moeten doen op het veld. Maar ik ga natuurlijk wel kijken, bij mijn zus, en ik neem natuurlijk mijn KRC Genk barbecueschort mee!"

KRC Genk supporters zetten bureau van collega, Standard supporter, in het blauw

In Limburg zijn er ook heel wat Standard supporters. En de clash van zondagavond tussen Genk en Standard zorgt natuurlijk voor een gezonde spanning tussen de supporters van de twee clubs. Als die supporters dan ook nog collega's zijn, kan het gebeuren dat er wel wat fratsen worden uitgehaald om de spanning nog wat op te drijven. Dat was vrijdag het geval bij Transport Jacobs. Een Standard fan vond daar 's ochtends zijn bureau bedolven onder de KRC Genk supportersspullen. 

Meest gelezen