google

Krijgt Wijnegem Shopping Center een bioscoop en food market?

Er zijn plannen in de maak om het Wijnegem Shopping Center uit te breiden. Naast een food market wordt er ook gedacht aan een bioscoop, bowlingbaan of paintball hal. Momenteel zitten de plannen nog in de studiefase. Maar als alles volgens plan verloopt, zou het vernieuwde Shopping Center in Wijnegem tegen 2025 klaar moeten zijn.

"Mensen kopen almaar meer online. Wanneer ze dan toch de moeite doen om te gaan shoppen willen ze niet alleen winkelen maar ook "beleven", zegt Wim Verstockt, die het project voor een vernieuwd shopping center leidt. "Het shopping center is momenteel succesvol maar we willen ook klaar zijn voor de toekomst en ons aanpassen aan de veranderende wensen van de consument. Meer belevenis dus".

Mensen willen niet alleen shoppen maar ook "beleven"

Projectleider Wim Verstockt

"We denken niet meteen aan meer winkels, want die zijn er al genoeg. Maar aan een food market, waar mensen na het shoppen gezellig iets kunnen eten, drinken en wat uitrusten. Maar ook aan een bioscoop zodat ze na het eten nog gezellig een filmpje kunnen meepikken. Een bowlingbaan of paintball hal behoren ook tot de mogelijkheden".

Extra verdieping op het bestaande Shopping Center

"Het is de bedoeling om het bestaande gebouw uit te breiden door er een verdieping op te zetten. De begane grond zal voor een groot deel ongewijzigd blijven; er zal amper nieuwe grond ingenomen worden", zegt Verstockt.

"Er komt ook geen parking bij, de bestaande parkeerplaatsen zullen wél efficiënter worden gebruikt. Zo willen we werken met een parkeergeleidingssysteem, zodat de doorstroming vlotter gebeurt. Mensen vinden dan sneller een plekje en de omliggende straten worden ook minder belast", legt de projectleider uit.

Timing

Het project zit voorlopig nog in een studiefase, die zeker nog enkele maanden in beslag zal nemen. "Tegen het einde van het jaar willen we een concreet plan voorstellen aan de buurtbewoners en de lokale politiek. Daarna willen we een omgevingsvergunning verkrijgen. Pas daarna kunnen we effectief met de bouw beginnen. We mikken op 2025 om het volledige project klaar te hebben", besluit Verstockt.

Meest gelezen