©Fotografie Rudi Van Beek

Lange Afstandswandeling van  RivierPark Maasvallei is beste in Benelux: "We komen naar hier omdat het zo uniek is"

De wandelroute aan het Rivierpark Maasvallei is vanmiddag uitgeroepen tot beste wandelroute in de Benelux. Dat gebeurde op de virtuele fiets- en wandelbeurs van Gent en Utrecht.  De wandelroute is maar liefst 137 kilometer lang en loopt aan de twee kanten van de Maas tussen Maastricht en Kessenich.

Vanmiddag was het feest op de beide oevers van de Maas, want de lange afstandswandeling aan het Rivierpark werd uitgeroepen tot de 'beste wandelroute van 2021' in de Benelux. De wandelroute is 137 kilometer lang en loopt aan de beide oevers van de Maas door beide Limburgen, door 11 Maasgemeenten en door 20 wilde natuurkernen.

"Het is een heel gevarieerde wandelroute", vertelt Marc Budé van Rivierpark Maasvallei. "Je doorkruist parels van dorpen met cultuurhistorische elementen. Je wandelt door nieuwe natuur, want er is grind gewonnen en daar is de natuur voor teruggekomen. En eigenlijk loop je ook tussen de beheerders van het gebied, namelijk de grote grazers, de koningspaarden en de galloways. Dat geeft het gevoel dat je niet in een Europees gebied wandelt."

(Lees verder onder de foto.)

©Fotografie Rudi Van Beek

Wandelaars bevestigen dat gevoel. "Je hebt hier een prachtig uitzicht, het voelt alsof je in een ander land bent", zegt wandelaar Caroline Reyners. Twee wandelaars uit West-Vlaanderen komen helemaal naar Herbricht gereden om te genieten van de Maas: "We komen van ver naar hier omdat het zo uniek is." 

De route is volledig bewegwijzerd. Je kan starten in de toegangsdorpen aan beide oevers zoals Oud-Rekem en Stokkem of Itteren en Elsloo bijvoorbeeld. Je kan ook vertrekken vanuit het station van Maastricht en het historische centrum van Sittard. 

Meer informatie vind je via deze link.

Meest gelezen