Hedwige Du Jardin uit Bierbeek (midden)

Al meer dan 1 miljoen 65-plussers in Vlaanderen kregen zeker 1 coronaprik, vanaf 3 mei krijgt campagne boost

Sinds vandaag hebben meer dan 1 miljoen 65-plussers in Vlaanderen minstens 1 prik van het coronavaccin gekregen, 1.021.875 om precies te zijn. De miljoenste kreeg haar vaccin in  het vaccinatiecentrum in Oud-Heverlee.  Ze kreeg er ook een bloemetje uit de handen van Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke.

De eer was weggelegd voor Hedwige Du Jardin uit Bierbeek. Zij werd door Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke overvallen met een boeket bloemen: "Ik ben hier vandaag mijn eerste prikje komen halen. Ik keek er naar uit, en nu word ik gehuldigd zonder enige verdienste te hebben", zegt Du Jardin "Ik heb een mooie boeket gekregen omdat ik de miljoenste gevaccineerde 65-plusser ben. Maar hulde aan de zorgverleners, want ze verdienen veel meer dan ik een boeketje." 

"Het is ook allemaal fantastisch georganiseerd; overal staan er mensen die je helpen als je vragen hebt, en ook het vaccineren gaat heel vlot. Iedereen is heel vriendelijk en ik kan het alleen maar aanraden. Ik ben blij met mijn vaccinatie, want het prikje geeft me toch wat rust.", besluit De Jardain.

In totaal werden al iets meer dan anderhalf miljoen Vlamingen gevaccineerd. 430.000 van hen zijn ondertussen volledig gevaccineerd, en kregen dus de twee spuitjes. 

Vanaf 3 mei krijgt de vaccinatiecampagne in Vlaanderen trouwens een flinke boost. Want in die week worden in de vaccinatiecentra bijna 470.000 vaccins gezet. Zoals de grafiek hieronder aantoont gaat het aantal vanaf eind mei nog flink omhoog. 

Minister Beke heeft vanmiddag ook aangekondigd dat rond Pinksteren (23 mei) begonnen zal met worden met vaccinaties bij mensen jonger dan 65 jaar. 

Meest gelezen