Radio 2

Alweer ongeval met goederentrein in achterhaven Zeebrugge

Opnieuw is aan de spooroverweg in de Margareta van Oostenrijkstraat in Zeebrugge een zware aanrijding tussen een goederentrein en een vrachtwagen gebeurd. De chauffeur kwam er met de schrik van af, maar de materiële schade is groot. Opvallend: aan de overweg is sinds kort extra signalisatie geplaatst na een reeks ongevallen. 

De truckchauffeur had de verkeerslichten aan de spoorwegovergang niet gezien. Wellicht was hij verblind door de zon.  Thomas Baeken van Infrabel: “De spooroverweg is zeer goed zichtbaar. We hebben er alles aan gedaan om de overweg veilig te maken.” Door het ongeval werd de bovenleiding losgetrokken, waardoor er opnieuw herstellingswerken nodig zijn. De locomotief en vrachtwagen zijn getakeld. 

In maart gebeurde er al 2 keer een ongeval met een goederentrein, telkens aan een spoorwegovergang in de haven.

Meest gelezen