Foto: Radio 2

Ook horecazaken zonder vast terras mogen nu vergunning aanvragen in de stad Antwerpen

De stad Antwerpen heeft beslist dat alle horecazaken tijdelijk een vergunning voor een terras kunnen aanvragen, ook zaken die nu geen vast terras hebben. Voorwaarden zijn wel dat het veilig moet zijn en dat er voldoende plaats overblijft voor weggebruikers. In de praktijk zal het dus nog altijd niet overal mogelijk zijn.

Naast een terras moet er altijd voldoende plaats blijven voor voetgangers en andere weggebruikers om te passeren. Dat is vaak de reden waarom een horecazaak geen terras heeft. 

Als één of ander voertuig zijn bocht mist, dan ramt die heel dat terras mee

Patrick Van Herck, Huis De Colvenier

Eén van die zaken is bijvoorbeeld restaurant Huis De Colvenier aan de Sint-Antoniusstraat. Uitbater Patrick Van Herck gaat toch een aanvraag indienen, maar vreest dat het moeilijk zal zijn. "Mijn pand is gelegen in een lichte bocht in de straat", zegt hij op Radio 2 Antwerpen. "Stel je maar eens voor dat ik wat tafels voor de deur zet en een of ander voertuig mist zijn bocht, dan ramt die heel dat terras mee. Het is allemaal niet zo simpel."

In de stad Antwerpen zijn er ongeveer 2700 horecazaken. Ongeveer de helft daarvan heeft een terras. 

Meest gelezen