Radio 2

Tijdelijk rondpunt in Ieper moet druk, maar oud kruispunt vervangen: "De verkeerslichten vallen bijna uit elkaar"

Ieper legt een tijdelijk rondpunt aan op het drukke kruispunt tussen Sint-Jan en Ieper. De verkeerslichten van het kruispunt van de Brugseweg met de Kalfvaart zijn verouderd en vallen net niet uit elkaar. Met het tijdelijke rondpunt wil het stadsbestuur testen of deze verkeersopstelling voor vlotter en veiliger verkeer zorgt. 

1,5 jaar geleden legde Ieper een eerste tijdelijk rondpunt aan op de Meenseweg. Daar kwamen toen heel wat positieve reacties op: “We merken dat de rotonde een gunstig effect heeft op de snelheid en de doorstroming. De reacties zijn overwegend positief”, zegt  Emmily Talpe, burgemeester van Ieper (Open VLD). 

Nu breiden ze het proefproject uit naar het drukke kruispunt tussen Sint-Jan en Ieper, niet ver van de industriezone en het Jan Ypermanziekenhuis. Daar staan oude en roestige verkeerslichten. Sommige worden zelfs met touwtjes bij elkaar gehouden en zijn dringend aan vervanging toe. Volgens het stadsbestuur was dit een ideaal moment om te testen of een rondpunt geen betere optie is om het verkeer te regelen. 

(Lees verder onder de foto) 

Radio 2

Vlotter en veiliger verkeer

Het rondpunt moet volgens burgemeester Talpe (Open VLD) zorgen voor vlotter en veiliger verkeer: "Verkeersveiligheid is voor ons heel belangrijk en dat is uiteraard ook een item dat we bij de evaluatie nauw opvolgen. Het kruispunt is heel oud. De verkeerslichten die er staan, zijn ook geen slimme verkeerslichten. Als je hier laat op de avond voor het rood licht staat en er passeert niemand uit de andere straten, dan is het enorm frustrerend om te wachten. Een rotonde kan ook dat verhelpen". 

De werken starten op 3 mei, waardoor het kruispunt van 3 tot 6 mei afgesloten is voor het verkeer.

Meest gelezen