Sneltram Hasselt-Maastricht zal tot aan station van Hasselt rijden, verzekert Vlaams minister Lydia Peeters

De afspraak dat het traject van de sneltram Hasselt-Maastricht tot aan het station in Hasselt loopt, wordt nagekomen. Dat heeft Vlaams minister voor Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) vanmorgen gezegd in Start Je Dag. De stad Hasselt wil de eindhalte liever 300 meter verderop en denkt ook aan een trambus in plaats van een echte tram. 

De afgelopen maanden is de ongerustheid over de tramlijn gegroeid in Maastricht, omdat Hasselt de plannen voor het traject wil wijzigen en er ook gesproken werd over een trambus in plaats van een gewone tram. Maastricht en Nederlands-Limburg hadden Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters daarover ook een brief gestuurd. Maar in Start Je Dag benadrukte Peeters dat de gemaakte afspraken met Maastricht zullen nageleefd worden en dat het station van Hasselt de eindhalte blijft. "Het zal een tracé zijn tussen Mosa Forum in Maastricht en het station van Hasselt. " 

De komende maanden wordt bekeken waar de tram precies zal rijden over de Groene Boulevard. "Binnen de Vlaamse regering is de afspraak gemaakt dat het tracé over de kleine ring zal rijden, maar dat tracé kan ook tot aan het station komen." Vorige week was er nog een overleg over de Spartacuslijn met Maastricht. "Dat was een constructief gesprek" volgens Peeters. "En ik hoop dat we nu verder kunnen." 

Trambus?

Op de Spartacuslijnen naar Maasmechelen en Noord-Limburg komt er waarschijnlijk een trambus in plaats van een tram. Voor de lijn Hasselt-Maastricht is dat voorlopig niet aan de orde, zegt Peeters. "Zover zijn we helemaal niet. Omdat het dossier van lijn 2 volledig stilgevallen was, heb ik die studie besteld, om het dossier weer vooruit te krijgen.  Limburg heeft recht op hoogwaardig openbaar vervoer. En liever vandaag dan morgen."

Meest gelezen