Straf voor minderjarige jongeren na vechtpartijen in  Brugge: "We maken ons zorgen over toenemend geweld"

In Brugge krijgen 5 jongeren een straf omdat ze gevochten hebben. Vorige week en ook op zondagavond waren er in Brugge vechtpartijen met minderjarigen die met elkaar op de vuist gingen. Beide incidenten zijn gefilmd. 

Verschillende minderjarige jongeren gingen vorige week en zondagavond met elkaar op de vuist. De jongeren zijn voor de jeugdrechter gekomen. Roeland Vasseur van het parket in Brugge: "De straffen gaan van het naleven van een huisarrest tot het volgen van een leerproject. Een aantal minderjarigen kreeg gemeenschapsdienst opgelegd, wat vergelijkbaar is met het uitvoeren van een werkstraf."

Ongerust

Het Brugse stadsbestuur en de politie maken zich zorgen over het toenemend geweld en drugsbezit bij de Brugse jeugd. Vorige week controleerde de politie 220 jongeren, 15 procent daarvan had drugs op zak. De politie zal extra patrouilleren op plekken waar jongeren geregeld samentroepen.

Meest gelezen