Radio 2

Burgemeester Dedecker van Middelkerke vindt achterpoortje om op 1 mei legaal terrassen te openen

Burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker (Lijst Dedecker) heeft een achterpoortje gevonden om toch horecaterrassen te plaatsen vanaf 1 mei. Door de terrassen op openbaar domein te plaatsen, wil hij boetes voor de uitbaters vermijden. Het overlegcomité besliste vorige week dat de horecaterrassen pas op 8 mei mogen heropenen.

De terrassendiscussie in Middelkerke blijft aanslepen. Jean-Marie Dedecker (LDD) blijft erbij dat hij de terrassen zal openen op 1 mei, maar hij wil de horeca-uitbaters niet in de problemen brengen. Als zij open gaan zonder dat het mag, riskeren ze boetes. 

Oplossing uitgedokterd

De oplossing van Dedecker bestaat erin dat hij de vergunningen zal intrekken die de horeca-uitbaters hebben voor hun terrassen. Zo wordt de hele zeedijk openbaar domein. En op openbaar domein mag de gemeente zelf tafels en stoelen zetten. Burgemeester Dedecker: "Op de zeedijk zijn er heel wat private concessies gegeven aan horeca-uitbaters. Die concessies worden geschorst. We gaan zelf terrassen zetten op de zeedijk, net zoals je in een park tafels en banken zou zetten. Wij voorzien een paar 100 tafels met telkens 4 stoelen. We willen een signaal geven en de mensen ook hoop geven."

Er is al te veel beloofd dat de terrassen zouden openen. Wij willen een signaal geven.

Burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker

Geen risico op boetes voor horeca

Door deze creatieve oplossing kan iedereen bij de horecazaken een drankje of hapje bestellen en aan de tafels zitten om dat op te eten of op te drinken. Burgemeester Dedecker: "De horecauitbaters lopen geen enkel risico. Ze mogen de mensen aan de tafels niet bedienen. Wat wel mag, is raamverkoop en afhaalmaaltijden. De gemeente zal ervoor zorgen dat de tafels ieder uur worden ontsmet. Men heeft al verschillende keren beloofd dat de terrassen zouden opengaan. Het is een chaos. Mensen staan met 50 in een rij om een ijsje te kopen en gaan dan zitten op de stenen om dat op te eten." 

Meest gelezen