Familie Philips

Warm verhaal uit Moerzeke: zussen organiseren verrassingstour voor ouders die 50 jaar getrouwd zijn

De zussen Kathy en Saskia Philips organiseren een verrassingsdag voor hun ouders die vandaag 50 jaar getrouwd zijn. Ze contacteerden Radio 2 omdat ze de  huwelijksverjaardag niet zomaar willen laten passeren, nu er door corona geen traditioneel feest kan plaatsvinden. Ze maken er iets speciaals van want ze doen een heuse coronaveilige verrassingsronde die te volgen is via een website voor de familie.

Iemand in de bloemetjes zetten in tijden van corona moet op een andere manier gebeuren natuurlijk. De twee zussen Kathy en Saskia Philips uit Moerzeke konden de 50e huwelijksverjaardag van hun ouders Livina en Jozef niet zomaar laten passeren. Dus organiseren ze vandaag een verrassingsdag waarop hun ouders gedurende de hele dag een rondrit maken langs verschillende plaatsen. Het mooie van de zaak is dat het echtpaar helemaal van niks wist ...

Beluister het interview hieronder en/of lees verder eronder:

Familie Philips

Dochter Saskia is samen met haar zus enorm bezig geweest om de dag in goede banen te leiden: "Eerst is er een champagneontbijt geleverd aan huis. Daarna is het trouwboeket van mijn mama geleverd, dat hebben we laten namaken. Deze middag hebben ze een driegangenmenu kunnen eten van een restaurant uit de buurt en straks komt er nog taart."

We hebben zelfs het oorspronkelijk bruidsboeket van ons mama laten namaken

Zussen Saskia en Kathy

Maar de zussen hebben nog iets anders in petto, want de rest van de dag gebeurt er wel iets heel speciaals: "We doen een rondrit met mijn ouders langs alle familieleden. Die is te volgen via een website die hun oudste kleinzoon, die een IT-bedrijf heeft, zelf heeft gemaakt. Hij gaat met mijn ouders rondrijden langs alle tantes en nonkels, zodat die hen persoonlijk kunnen feliciteren. Via de website kan iedereen volgen en ook een berichtje achterlaten", legt Saskia uit.

(lees verder onder de foto)

"50 jaar is al lang, eh?"

Livina en Jozef zijn heel erg blij. "Ze waren daarnet hun openingsdans in de living aan het doen", lacht Saskia. Livina kwam zelfs eens aan de lijn tijdens de middaguitzending van Radio 2 Oost-Vlaanderen: "Dag meneer, 50 jaar is al lang eh?" Maar Livina is vooral ontzettend ontroerd, met gebroken stem zei ze nog: "Ik had dat echt niet verwacht. Zo een toffe dag."

Het geheim van een lang huwelijk? Gewoon bijeen blijven, eh

Vader Jozef

Wat er nog allemaal te gebeuren staat, blijft nog een een raadsel voor het gouden echtpaar. "Ze zijn nog vanalles van gedacht, maar in feite weten we dat allemaal nog niet. Ik heb het wel al een beetje gehoord op de radio daarjuist." Ondertussen steekt Jozef zich wat weg, zegt Livina, maar dan komt hij toch even aan de lijn en hij verklapt het simpelste geheim van een succesvol huwelijk: "Gewoon bijeen blijven eh."

De openingsdans:

kasto80

Meest gelezen