Luc Daelemans

Bloesems lokken heel wat toeristen naar Haspengouw: "Het is gewoon prachtig"

Het mooie weer en de bloesems lokken heel wat toeristen en wandelaars dit weekend naar de fruitstreek. Ook de foodtrucks in Borgloon genieten mee van de bezoekers.

De late kersen- en de perenbloesem staan dit weekend in volle bloei. En daarom komen heel wat toeristen en wandelaars naar de Limburgse fruitstreek om te genieten van de natuur. Joke Lowist uit Bilzen is een echte fan. "Het is al de derde keer dit seizoen dat ik hier kom wandelen, en nu is het echt het topmoment." Alex Jans uit Hoeselt vindt het prachtig. "Eigenlijk kan je niet vertellen hoe mooi het is, je moet het zelf zien." Britt Dewitte uit Lille maakt het graag het ritje vanuit Antwerpen. "Ik vind het supermooi nu ze in bloei staan, ik geniet van het uitzicht en de geur, en er hangt een zomerse sfeer." 

Foodtrucks

In Borgloon staan er op verschillende plaatsen foodtrucks. De standjes zijn een alternatief voor de terrasjes die nu nog net niet mogen door de coronamaatregelen. Heel wat mensen zijn blij dat ze op die manier toch nog iets kunnen afhalen. "Als ik met vriendinnen op pad ben, dan ondersteunen we graag de horeca", zegt Joke, "al zie ik regelmatig te veel afval liggen, ook op de wandelingen." Britt vindt dat alles ook veilig verloopt: "Er wordt voldoende afstand gehouden en aan de kraampjes houdt iedereen zijn mondmasker mooi op." 

David Wouters heeft een foodtruck aan zijn brasserie De Baron in Borgloon. "Mensen moeten oplossingen zoeken. Het is fijn dat de terrassen op 8 mei mogen openen, maar het zal niet simpel zijn. Maar de foodtruck gaat heel goed. Vandaag staat de bloesem op zijn best en daar komen veel mensen op af." Ook David vindt dat alles vlot en veilig verloopt. "Ik heb affiches opgehangen om de mensen te zeggen dat ze afstand moeten houden. Maar iedereen neemt rustig zijn tijd en schuift rustig aan in de rij."

Meest gelezen