Opnieuw coronafeestjes in Limburg: 24 boetes uitgedeeld

Op enkele coronafeestjes in Hasselt, Ham en Beringen werden er dit weekend in totaal 24 corona-PV's opgesteld door de politie. 

In Hasselt betrapte de politie zaterdag 7 mensen in de tuin van een huis aan de Luikersteenweg. De aanwezigen droegen geen mondmasker en hielden geen afstand. Iedereen kreeg dan ook een proces-verbaal.

Vakantiehuis

In de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo werden er 17 overtredingen vastgesteld. Zo werden in Ham 9 Nederlandse vrienden aangetroffen die verbleven in een Airbnb. Zij moesten elk een boete betalen van 250 euro. De eigenaar van de vakantiewoning bleek er ook van op de hoogte te zijn dat een groep vrienden er kwam logeren, en daarom kreeg ook hij een boete. 

Waterpijp

In Beringen werd er dan weer een feestje stilgelegd waarbij de 5 aanwezigen drank, een waterpijp en lachgas gebruikten. Ze kregen een boete. Voor 1 van hen is het al de vijfde corona-boete intussen. Daarnaast werden er nog enkele mensen tegengehouden die zich niet aan het verplaatsingsverbod hielden.

Meest gelezen